• 2019-01-07

  Strejke i Berlins største lufthavne  airport security strike berlin

  Personalestrejke hos de sikkerhedsansatte i Berlins to største lufthavne har mandag formiddag valgt at strejke. Det drejer sig om lufthavnene Berlin Tegel og Berlin Schönefeld.

  Strejken kommer til at påvirke både flyvninger til og fra Berlin, og flere flyselskaber er allerede påvirket af strejken. Flyselskaberne Lufthansa, EasyJet og Aeroflot har allerede måtte aflyse flere flyvninger til og fra Berlin.
  Derudover er flere fly blevet meldt forsinket som led i strejkerne blandt sikkerhedspersonalet i Berlins største lufthavne.

  Indtil videre er et EasyJet-fly fra Københavns Lufthavn mod Berlin blevet aflyst grundet strejken, men det forventes at flere fly bliver enten aflyst eller forsinket.

  Kompensation eller ej?

  Da der er tale om flyforsinkelser og aflysninger, som skyldes personalestrejker, er der tale om ekstraordinære omstændigheder, hvilket gør at man som flypassager ikke er berettiget til at modtage kompensation.

  Det er uklart i rettighederne, hvorvidt flypassagerne har krav på forplejning, da det afhænger af flyselskabet, men vi opfordrer til at kontakte dit flyselskab og bede dem om at sørge for forplejning undervejs. Hvis ikke flyselskabet sørger for forplejninger eller madkuponer, er det muligt selv at købe mad og efterfølgende kræve, at selskabet refunderer udgifterne. Dog er det vigtigt, at du gemmer dine boner, så du ved præcis hvor meget du skal kræve. Alkohol kan man ikke regne med at få refunderet. Trafikstyrelsen har givet et bud på hvor meget man pr. flypassager kan bruge (beløbene er lavet ud fra, at man står i en dansk lufthavn):

  Morgenmad: 80-100 kr.
  Frokost: 100-125 kr.
  Aftensmad: 125-150 kr.

  Skulle man være så uheldig at blive fanget i længere tid, kan man evt. have krav på at flyselskabet betaler et hotelværelse. Det hele kommer dog an på hvor velvillige selskaberne er til at hjælpe passagerne. Så derfor kontakt altid dit flyselskab, inden du booker noget.

  Hvis man er mere end 5 timer forsinket kan man vælge at afbryde sin rejse og få billetprisen refunderet. Man har dog ikke krav på at flyselskabet ombooker ens rejse.