• 2019-02-19

  Hvordan kan du rejse mere?

  Har tanken nogensinde slået dig, når du ligger i poolen i et af sydens skønne lande, “Hvordan kan jeg rejse flere gange om året?”. Den årlige skiferie og rejsen hver sommer er ikke altid nok i en hverdag med fart på, hvor tiden oftest flyver afsted. Til tider glemmer vi os selv, og her kan en smuttur til udlandet eller en forlænget weekend medføre mirakler.
  Hvordan kan du rejse mere, er spørgsmålet der vil forsøges besvares i denne artikel.

  Udnyt din placering

  Danmark er et naboland til Sverige og Tyskland, og her er der en masse at opleve. Godt nok er det ikke de varmeste lande i verden, men oplevelsesværdien er stadig høj. I Tyskland finder vi Berlin, der er en lille times flyvetur fra Kastrup lufthavn. Frygter man flyforsinkelse kan man også vælge at tage togturen over Storbælt og ned forbi grænsen og således ende i Berlin efter en rejsetid på cirka 6-7 timer.

  Hamburg er en anden populær tysk rejsedestination, der er godt og vel 5-6 timers kørsel fra København. London og Paris er to øvrige populære rejsemål hos danskerne, der kræver 1-2 timers flyvetur.

  Man kan snildt tage en forlænget weekend til de nævnte destinationer uden at man skal grave særlig dybt i lommerne.

  Hvad er en rejse?

  Her kan man stille sig selv spørgsmålet, “Behøver en rejse at være uden for landets rejser?”, hvor det tilhørende svar, er et kort nej.

  I Danmark har vi en hel del oplevelser for både par og børnefamilier eller til dig der blot ønsker en køretur med dine nærmeste. En enkelt overnatning eller et spaophold, roadtrip gennem det jyske eller sjællandske, alt efter hvilken del af landet du har oplevet mindst.

  Opret en opsparingskonto til rejser

  Vi kan i høj grad anbefale en opsparingskonto specifikt til dine rejser. Det kræver en mulig budgettering, men det burde give igen, og således kan du måske få en ekstra årlig rejse, afhængigt af rejsen størrelse.
  Et andet godt råd er, at komme af med din gæld før du fokusere på at rejse rundt. Det lyder i vores øre som en god opskrift på bankerot. Det giver ikke så meget mening at spare op, hvis du har minus på øvrige kontorer.
  Se om du kan spare penge på forskellige måder. Det kan være du bruger for mange penge i kantinen - så begynd at tage madpakke med, uanset hvor attraktivt det ser ud - bruger du for mange penge til kaffe, så køb instant kaffe og kom det i en mini, praktisk tupperware, og brug elkedelen der alligevel står i køkkenet på arbejdet, der kun bruges af dine te-drikkende kollegaer. Denne tankegang kan lede videre til øvrige pludselig områder i dit liv, hvor du kan spare penge.

  Afbudsrejser

  Afbudsrejser eller restpladser er de rejser rejseselskaberne ikke har fået solgt. Det er langt mere fordelagtigt for selskaberne, at sælge en rejse til 1.000 kroner frem for slet ikke at få solgt den frie plads.

  Billetterne er billigst jo tættere man er på afrejsedagen, men det betyder også, at man skal være hurtig på aftrækkeren, da du højst sandsynligt ikke er den eneste der søger en afbudsrejse.

  Afbudsrejsen er den billigste måde at rejse på, og her kan du snildt finde en rejse til eksempelvis London, med fly og hotel fra 600 kroner.

  Sælg den dyre bolig

  I forlængelse af budgettering er en anden mulighed, at man ser på sine udgifter, heriblandt huslejen. Det kan være det er huslejen der er den store synder. Derfor kan du vælge, at sælge den dyre bolig, flytte ind i en billigere ejendom, og således have råd til flere årlige rejser. Er du i tvivl om, hvor meget du kan få for din bolig, så kan du kontakte din ejendomsmægler og høre nærmere om boligsalg.