Mellemlandinger og rettigheder - hent kompensation!

Sammenlign kompensation ved forsinkede, aflyste eller overbookede fly.

 • 1 Tjek kompensation
  Beregn og opret dit krav hos en af vores partnere flyforsinkelse.dk, flyhjælp.dk eller flypenge.dk
 • 2 Få op til 4.500 kr. per passager
  Er dit krav kompensationsberettiget, kan du få op til 4.500 kr i kompensation pr. passager

 • Mellemlanding

  Blev du forsinket på din flyrejse sådan, at du kom for sent til dit forbindelsesfly? Du muligvis kan få kompensation fra flyselskabet, eller du kan få refunderet de afgifter, der indgår som en del af billetprisen.

  Dine rettigheder afhænger af, om du har købt en samlet flyrejse (et samlet bookingnummer), eller om du har købt dine flybilletter separat.

  De fleste lufthavne opererer med minimum forbindelses tider. Om man bestiller en rejse hvor forbindelses tider er præcis det minimum der er anbefalet, kan en meget lille flyforsinkelse forårsage at man mister sit fly. Du kan finde anbefalede forbindelses tider på flyselskabers og lufthavnens hjemmesider.

  Misser du flyet, fordi der er indlagt for kort transittid, skal du kontakte flyselskabet eller rejsebureauet. De har pligt til at hjælpe dig videre på rejsen.

  I henhold til EU’s forordning er det den totale forsinkelse ved det endelige bestemmelsessted der er afgørende for, om kompensation skal udbetales, når du har booket hele rejsen under samme booking#. Hvis du havde en samlet flyrejse og din første flyvning var forsinket med 60 minutter og du derfor ikke kunne nå din planlagte forbindelse og ankommer til dit endelige bestemmelsessted med en forsinkelse på 3 timer eller mere, har du ret til kompensation.

  Som hovedregel har du krav på:

  • Økonomisk kompensation (mellem 250 og 600 euro pr. passager)
  • Afholdelse af udgifter til nye flybilletter
  • Afholdelse af udgifter til hotelophold og transport (hvis nødvendigt)
  • Afholdelse af udgifter til mad og drikke
  • Ekstraudgifter

  Kompensationsbeløbet for flyforsinkelse beregnes baseret på den totale afstand for din rejse. Det betyder, at hvis du har en samlet flyrejse fra København til Ottawa med mellemlanding i Reykjavik, vil du være berettiget til 600 EUR i kompensation.

  Hvis du selv har købt to separate flyvninger med kort forbindelses tid, kan flyselskabet ikke holdes ansvarlig for forsinkelsen til det endelige bestemmelsessted kun for forsinkelsen til mellemlandings lufthavn, hvis den var på mere end 3 timer. Derfor kan du risikere selv at skulle afholde udgiften til nye flybilletter for den sidste del af rejsen

  Når du misser dit fly og du intet krav ha på at få økonomisk kompensation, kan du stadig få refunderet de skatter og afgifter, du har betalt. Hvis du misser dit fly, behøver flyselskabet ikke at betale nogen passagerafgift til lufthavnen. Men du har allerede betalt nødvendige afgifter, som en procentdel af din billetpris. Disse afgifter kan du få refunderet.

  Anmodningen om tilbagebetaling skal blive indsendt senest tre måneder efter rejsedagen. I nogle tilfælde ville du være forpligtet til at have booket flyet direkte med flyselskabet for at kunne få refusionen. Luftfartsselskabet kan også tage op til 100 kroner i ekspeditionsgebyr. Gebyret er dog kun gældende i de tilfælde, hvor det er den rejsende, der anmoder om refundering som følge af egen aflysning.

  Bliver du nægtet boarding ved en mellemlanding, har du ret til at afbryde rejsen og vende hjem. Flyselskabet skal tilbyde dig at få pengene tilbage for billetten, eventuelt en fri flyrejse tilbage til dit første afgangssted og økonomisk kompensation.