Ekstraudgifter ved forsinkelse - hent kompensation!

Sammenlign kompensation ved forsinkede, aflyste eller overbookede fly.

 • 1 Tjek kompensation
  Beregn og opret dit krav hos en af vores partnere flyforsinkelse.dk, flyhjælp.dk eller flypenge.dk
 • 2 Få op til 4.500 kr. per passager
  Er dit krav kompensationsberettiget, kan du få op til 4.500 kr i kompensation pr. passager

 • Har du oplevet flyforsinkelse eller aflysning af dit fly og havde udgifter i ventetiden? Ved flyforsinkelse eller aflysning har du ret til økonomisk kompensation men også ret til at få forplejning og ret til at få erstatning for dine ekstra udgifter i forbindelse med flyforsinkelse/aflysning.

  Efter to timers forsinkelse har du ret til at sende e-mails og du må foretage 2 telefonopkald fra en linje, som flyselskabet stiller til rådighed.

  Efter to timers forsinkelse er flyselskabet også forpligtet til at sørge for forplejning. Dette kaldes flyselskabets forsørgelsespligt.

  Forplejning ved flyforsinkelser og aflysninger.

  Flypassagerer har ret til forplejning efter:
  • 2 timers forsinkelse ved flyrejser på max 1.500 km
  • 3 timers forsinkelse ved flyrejser på mellem 1.500 km og 3.500 km inden for EU
  • 4timers forsinkelse ved flyrejser på mere end 3.500 km uden for EU

  Erstatning for økonomiske tab.

  En forsinkelse kan i sidste ende betyde, at du misser nogle af de aftaler, du havde på din rejsedestination. Måske skulle du have en udflytning et par timer efter, du burde være landet. Måske havde du en hotelbooking eller leje af bil, som du ikke kan nå frem til i tide. Disse udgifter skal dit flyselskab også dække.

  Du har ret til erstatning, hvis har haft udgifter til fx:

  • mad og drikke i lufthavn,
  • transport og hotel hvis overnatning kræves,
  • oplader og andre rimelige nødvendige udgifter,
  • køb af nye billetter,
  • mistede hotelovernatning eller udflugt på ankomststedet.

  Omfanget af tilstrækkelig forplejning og indkvartering vurderes i hvert enkelt tilfælde.

  Du kan forvente at få dækket et hotel i en fornuftig prisklasse og måltider inden for et rimeligt prisleje. I en dansk lufthavn vil det som regel være mellem 75 - 125 DKK pr. person. Du kan ikke få dækket alkohol og cigaretter.

  Husk, at alle ekstraudgifter du har undervejs skal skrives ned, så der er beviser til en efterfølgende erstatningssag. Det kræver selvfølgelig, at man kan dokumentere udgifterne med kvitteringer. Og det er vigtigt, at dine ”ekstraudgifter” er inden for rimelighedens grænser. Det højeste beløb, du kan få for økonomiske tab er omkring 39.050 kr.

  Både forplejning og indkvartering kan begrænses eller helt undlades, hvis det vil give anledning til yderligere forsinkelse for passagerer, der venter på alternative afgange.

  I visse tilfælde kan flyselskabet reducere din kompensation med 50%, afhængig af, hvor langt du flyver, og hvor hurtigt du kommer frem.